donderdag 13 september 2012

opening studiejaar | master interieurarchitectuur

Na een kennismakingsontbijt in Zwolle met de nieuwe eerste jaars studenten, bezochten de studenten van de master interieurarchitectuur  bij de start van het nieuwe studiejaar Amsterdam-Noord.

Het NDSM terrein, ‘selfmade city’,  is een plek waar ruimte is voor kunstenaarsinitiatieven, festivals, vlooienmarkten, exposities en de HISWA te water. Veel kunstenaars, theatermakers en ontwerpers hebben een werkplek of atelier gebouwd in de voormalige scheepsbouwloodsen. Zo ook Rob ten Napel, interieurarchitect/ architect die in 2004 afstudeerde aan de bachelor interieurarchitectuur van ArtEZ. Hij heeft ons rondgeleid en een paar bijzondere initiatieven laten zien, zoals de Gewoonboot, Treehouse, Pllek en Noorderlicht. 
Na de lunch in de Ykantine bezochten we het Kraanspoor waar Rob aan heeft gewerkt tijdens de periode dat hij werkte bij OTH. Dankzij een medewerkster van IDTV hebben we ook het prachtige uitzicht over het IJ kunnen bewonderen.


Op Overhoeks bezochten we de nieuwe woonblokken van Alvaro Siza en Tony Fretton.Later in de middag volgde nog een rondleiding in EYE door De Gebouwengids

Geen opmerkingen:

Een reactie posten